Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 118


Locțiitorul comandantului USEUCOM, la Ministerul Apărării


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a primit în cursul zilei de marți, 24 aprilie a.c., pe locțiitorul comandantului Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM), general William E. Ward. Tot marți, generalul Ward a fost primit și de șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes reciproc legate de colaborarea bilaterală româno-americană în plan militar, în cadrul NATO și al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și de implementare a Acordului de Acces al Forțelor Armate ale SUA la facilitățile militare din România.

Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat nivelul ridicat al cooperării militare dintre cele două state și a mulțumit oaspetelui american pentru sprijinul oferit de Armata Statelor Unite în procesul de transformare a Armatei române și de creștere a interoperabilității cu celelalte armate membre ale NATO.

Atât ministrul Apărării, cât și șeful Statului Major General au exprimat interesul părții române pentru a beneficia de experiența partenerului american în ce privește rezolvarea unor probleme de ordin social, legate în principal de programele de asistență pentru militarii care au participat la misiuni în teatre de operații.

În cadrul discuțiilor, a fost abordată și problema restructurării prezenței trupelor românești în teatrele de operații, ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, reiterând faptul că procesul se va desfășura cu respectarea angajamentelor asumate de România față de aliați și pe baza unui calendar convenit cu aceștia.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării