Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 24


COMUNICAT


Joi, 30 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc, in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, bilantul activitatilor desfasurate de Directia Relatii Publice in anul 2002.

Pentru structura M.Ap.N. specializata in domeniul managementului imaginii publice a institutiei militare, anul 2002 a reprezentat o etapa importanta de perfectionare in utilizarea cu eficienta a resurselor alocate, pentru o mai buna relationare a armatei - prin trecerea la aplicarea Legii cu privire la liberul acces la informatiile de interes public - cu cetateanul contribuabil la bugetul de stat si cu structurile statului de drept.

Directia Relatii Publice s-a inscris pe deplin in continuarea procesului de reforma a armatei romane, cu obiectivul ei fundamental de integrare in structurile de securitate euroatlantice, obiectiv materializat prin invitarea Romaniei de a se alatura NATO, astfel marcandu-se incheierea unei importante etape si inceputul afirmarii tarii noastre ca membru cu drepturi depline al Aliantei.

In anul 2002 au fost date publicitatii 440 comunicate de presa, au fost organizate, in Capitala si in teritoriu, 48 de conferinte si briefinguri de presa ale membrilor conducerii M.Ap.N. si s-a raspuns la aproximativ 300 solicitari scrise de informatii referitoare la armata adresate de reprezentantii mass-media structurilor centrale ale ministerului.

Pe parcursul analizei s-a evidentiat necesitatea renuntarii la unele excese birocratice si eliminarii din lantul comunicational a acelor verigi intermediare care impiedica circulatia informatiei. A fost facuta propunerea de a se introduce in planurile de invatamant militar a unor teme care sa vizeze accesul liber la informatiile de interes public si sporirea abilitatilor de comunicare publica a personalului militar si civil din M.Ap.N.

Pentru anul 2003, Directia Relatii Publice si-a propus sa asigure mentinerea increderii si sprijinului public pentru armata la un nivel de cel putin 75%.Biroul de presa al MApN