Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 135


Ministrul Meleșcanu a participat la Summitul economic Euro-asiatic organizat la Istanbul, Turcia


„România este pregătită să-și asume responsabilitățile sale ca punte de legătură și să sprijine inițiativele care pot avea un impact benefic asupra mecanismelor de cooperare inter-regională ce vor conecta pentru totdeauna Europa de Orientul Mijlociu”, a declarat ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, astăzi, 4 mai, în cadrul Summitului economic Euro-asiatic organizat la Istanbul, Turcia.

Ministrul Meleșcanu a mai subliniat că, “având alături România și Bulgaria ca membri ai Uniunii Europene, Europa este acum, mai mult ca oricând, mai aproape din punct de vedere instituțional de regiunea Orientului Mijlociu”.

Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a participat, în zilele de 3 și 4 mai a.c., la cel de-al 10-lea Summit economic Euro-asiatic organizat la Istanbul, Turcia, unde a susținut o alocuțiune cu tema „Securitatea în Orientul Mijlociu – Construirea Fundamentelor Securității Regionale”.

Ediția de anul acesta a summit-ului a abordat subiecte privind geografia energetică și actorii globali, economia internațională și utilizarea resurselor globale competitive, cooperarea în domeniul culturii și turismului, modificările climatice globale și măsurile care se impun.

În cursul zilei de vineri, 4 mai, ministrul Apărării s-a întâlnit cu omologul său turc, dl. Vecdi Gőnûl, ocazie cu care au fost discutate, printre altele, aspecte legate de cooperarea româno-turcă în domeniul militar.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării