Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 139


Ceremonial de repatriere a detașamentului UNAMIRevenirea în țară a subunității de vânători de munte care a făcut parte din Forța de protecție a misiunii ONU din Irak UNAMI va fi marcată printr-un ceremonial ce va avea loc marți, 8 mai, începând cu ora 15.00, la Predeal.

Compania, formată din 100 de militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte, a acționat, în perioada septembrie 2006 - aprilie 2007, în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, alături de partenerii britanici. Militarii români au desfășurat, în principal, misiuni de asigurare a securității Sediului UNAMI de la Basra, de organizare a punctelor de control pentru accesul persoanelor și autovehiculelor, precum și de escortare a personalului ONU.

***
Prima subunitate românească în sprijinul UNAMI a fost introdusă în teatrul de operații din Irak în martie 2005, la solicitarea ONU. În timpul mandatului, subunitatea românească a fost încadrată cu militari din Batalionul 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab” din Craiova, din Batalionul 33 Vânători de Munte de la Curtea de Argeș, respectiv din Batalionul 21 Vânători de Munte din Predeal.

Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați marți, 8 mai, între orele 14.15 și 14.45, la sediul Batalionului 2 Vânători de Munte, din Predeal, strada Valea Râșnoavei, nr.1. Detalii suplimentare se pot obține de la maiorul Dorin COTEA, tel 0723522530 .
Biroul de Presă al Ministerului Apărării