Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 166


Generalul McNeill, în vizită la Șoimii Carpaților


Militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, dislocați în baza Lagman, Afganistan, au fost vizitați în cursul zilei de miercuri, 23 mai 2007, de o delegație din care au făcut parte generalul Dan K. McNeill, comandantul ISAF, și noul comandant al Regiunii de Sud, generalul-maior Jacko Page.

Comandantul batalionului, maiorul Ovidiu Uifăleanu, a prezentat o informare despre situația de securitate din zona de responsabilitate, misiunile desfășurate de militarii din Task Force Zabul, precum și despre riscurile cu care se confruntă aceștia.

Cooperarea cu Forțele Naționale de Securitate afgane și cu autoritățile locale în vederea menținerii unui climat de stabilitate în regiune a constituit un subiect asupra căruia s-a insistat în timpul vizitei. Militarii români au subliniat că misiunea lor în Afganistan este asigurarea securității, atât de necesară pentru dezvoltarea societății afgane.

În acest context, șeful Echipei de Reconstrucție Provincială din Qalat, locotenent-colonelul Jeffrey Fischer, a prezentat proiectele civile de dezvoltare a provinciei Zabul.

‚‚Vă mulțumesc că serviți ISAF în această nobilă chemare pentru a acorda sprijin poporului din Afganistan”, a scris generalul Dan K. McNeill, la încheierea vizitei, în Cartea de Onoare a Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării