Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 170


Seminar internațional pe tema securității și apărării în spațiul european


Departamentul pentru Politica de Apărare și Planificare din cadrul Ministerului român al Apărării în colaborare cu Delegația Afacerilor Strategice din Ministerul francez al Apărării organizează seminarul intitulat „Reflectând împreună la dimensiunea europeană de securitate și apărare”.

Deschiderea lucrărilor va avea loc marți, 29 mai 2007, ora 9.00, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar.

În cadrul reuniunii vor fi abordate subiecte referitoare la procesul de construcție a Politicii Europene de Securitate și Apărare (PESA), cooperarea în cadrul operațiilor UE de gestionare a crizelor, evoluțiile mediului de securitate din Europa de Sud-Est, precum și la problema securității regionale și a frontierelor.

La lucrări participă reprezentanți din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia și România.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt așteptați la intrarea în Palatul Cercului Militar Național din Strada Constantin Mille, nr.1, marți, 29 mai a.c., între orele 8.30-8.45. Persoană de contact locotenent Viorica Sabie, tel. 0726 717 815.Biroul de Presă al Ministerului Apărării