Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 225


COMUNICATIn perioada 22-26 iulie a.c., ministrul apararii din Republica Georgia, general-locotenent David Tevzadze, insotit de o delegatie militara, va efectua o vizita oficiala in Romania, la invitatia domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale.

In cadrul intalnirii dintre cei doi ministri vor fi abordate subiecte legate de procesul de transformare si largire a N.A.T.O., experienta Romaniei in pregatirea pentru aderarea la Alianta Nord-Atlantica si perspectivele de dezvoltare a cooperarii in cadrul EAPC (Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic) si PfP. De asemenea, cei doi ministri vor discuta despre cooperarea regionala in bazinul Marii Negre si zona Caucazului de Sud, colaborarea militara bilaterala si campania de lupta impotriva terorismului.

Programul oficialului georgian include intalniri cu domnul Ioan Talpes, consilier prezidential, si cu ministrul afacerilor externe, domnul Mircea Geoana, precum si vizite la unitati militare din teritoriu.

Marti, 22 iulie, cu prilejul vizitei la Bucuresti a ministrului georgian al apararii, va avea loc semnarea de catre cei doi ministri ai apararii a "Acordului intre Guvernele Romaniei si cel al Republicii Georgia privind protectia informatilor militare clasificate schimbate", urmata de declaratii de presa.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N., care doresc sa participe la semnarea acordului bilateral si la declaratiile de presa, vor fi asteptati la sediul M.Ap.N., Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), marti, 22 iulie a.c., intre orele 12.40 si 13.00.
Biroul de Presa al M.Ap.N.