Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Dragoman

 


Comunicat nr. 265


Tinerii „cercetași” se antrenează la Sibiu


Cea de-a patra ediție a Taberei de vară pentru cercetași se va desfășura, în perioada 4-12 august 2007, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Festivitatea de deschidere a taberei va avea loc duminică, 5 august, în prezența locțiitorului șefului Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, general-maior Tudor Munteanu, și a invitatului de onoare, colonelul (r.) Cristian Țopescu, cel mai cunoscut comentator sportiv român.

Activitatea este organizată de Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării, în colaborare cu Statul Major al Forțelor Terestre și în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret și Asociația Euroatlantică “Manfred Wőrner”.

Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra are ca obiective promovarea, în rândurile elevilor de liceu, a imaginii Armatei României, a spiritului de competiție și a celui de echipă, dezvoltarea și valorificarea calităților fizice ale tinerilor participanți.

Cercetașii vor învăța să mânuiască armamentul de infanterie și vor executa trageri cu pușca cu aer comprimat. Ei vor fi familiarizați cu elementele de bază ale instrucției cercetașilor, cu diferite procedee de orientare în teren și de supraviețuire în condiții și situații speciale. De asemenea, vor desfășura activități sportive și aplicativ-militare (aruncarea grenadei, trecerea pistei cu obstacole, ștafeta militară) și vor participa la activitățile cultural-artistice care se desfășoară în această perioadă în cadrul programului “Sibiu – Capitală culturală europeană 2007”.

Participanții, 42 de elevi fete și băieți, din București și din județele Bistrița-Năsăud, Bacău, Brăila, Caraș-Severin, Constanța, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vaslui și Vâlcea, au fost selecționați în urma unei competiții naționale, desfășurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada martie – iunie 2007.

Informații suplimentare despre activitate pot fi obținute de la locotenent-colonelul Liviu Dragoman, 0728.083.260, și de la colonelul Miron Brezoiu, 0740 309964.Biroul de Presă al Ministerului Apărării