Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: căpitan Cornel Mituț, 0722380138

 


Comunicat nr. 279


Concurs Regional de Orientare, la Predeal


Prima ediție a Concursului Regional de Orientare se desfășoară la Predeal, în perioada 7-15 august 2007, sub egida Consiliului International al Sportului Militar.

La linia de start se vor alinia 48 de sportivi militari din patru țări: Lituania, Polonia, Turcia și România, care se vor întrece de vineri 10 august, începând cu ora 16.00, pe traseele stabilite în împrejurimi, în probe de orientare pe distanțe scurte, medii și lungi.

Concursul este organizat de Secția Educație Fizică și Sport a Statului Major General, în colaborare cu Federația Română de Orientare și Clubul Sportiv “Mentor Silva”din București.

Organizată sub deviza “Prietenie prin sport”, competiția are ca obiective promovarea spiritului de echipă, dezvoltarea și valorificarea calităților fizice ale participanților, precum și întărirea relațiilor de prietenie între militarii armatelor membre ale Consiliului Internațional al Sportului Militar.

În cadrul antrenamentelor de la Predeal si Poiana Brașov, care s-au desfășurat timp de 2 zile, cei 48 de participanți s-au familiarizat cu terenul și vremea și au participat la activități cultural-artistice în zonă.

Tot în această perioadă, lotul de militari români participă, în paralel, la alte două competiții organizate de Federația Română de Orientare: “Cupa României” și “Cupa Mentor Silva”.

Informații suplimentare despre activitate pot fi obținute de la căpitan Cornel Mituț, telefon 0722 380138, e-mail cornel.mitut@gmail.comBiroul de Presă al Ministerului Apărării