Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. ing. Florin Popoacă, 0722 577954

 


Comunicat nr. 280


ZIUA MARINEI ROMÂNE


Forțele Navale Române organizează, în perioada 11-15 august 2007, un bogat program de manifestări dedicate Zilei Marinei Române.

Programul activităților din acest an, al 105–lea în care de Sfânta Maria Mare este sărbătorită Marina Română, cuprinde ceremoniale militare și religioase, depuneri de coroane și jerbe de flori la monumente reprezentative, exerciții demonstrative, jocuri marinărești, spectacole artistice și jocuri de artificii, care vor avea loc în principalele porturi maritime și fluviale.

La manifestările organizate în garnizoane unde își desfășoară activitatea unități din Forțele Navale vor participa, alături de publicul larg, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, ai Ministerului Transporturilor, Bisericii Ortodoxe Române, administrației publice centrale și locale, organizațiilor non- guvernamentale, veterani de război, cadre militare active, în rezervă și în retragere.

Programul complet al activităților prilejuite de "Ziua Marinei Române" poate fi accesat pe site-ul Statului Major al Forțelor Navale, www.fortele-navale.ro.

Jurnaliștii interesați să participe la repetiția generală din data de 13 august și la manifestările din data de 15 august 2007 sunt rugați să trimită cereri de acreditare pe adresa de e-mail: comandamentflota@yahoo.com sau fax: 0241/614775, până la data de 10 august 2007, orele 15.30.Biroul de Presă al Ministerului Apărării