Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Lucian Visinescu

 


Comunicat nr. 237


COMUNICATMiercuri, 30 iulie a.c., ora 12.30, la sediul Prefecturii Braila va avea loc conferinta de lansare a proiectului „Dezvoltarea resurselor umane īn contextul restructurarii armatei”.

Proiectul este initiat de Academia Tehnica Militara din cadrul Departamentului pentru Armamente si face parte din programul „PHARE 2000-Coeziune economica si sociala”.

La acest eveniment, vor participa din partea Ministerului Apararii Nationale secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Armamente, domnul doctor inginer GHEORGHE MATACHE si prorectorul Academiei Tehnice Militare, alaturi de reprezentantii administratiei locale si ai Delegatiei Comisiei Europene.

Academia Tehnica Militara īsi propune sa realizeze tranzitia de la viata militara la cea civila a personalului disponibilizat din structurile militare. Activitatile principale ale proiectului sunt:
-realizarea unei retele de centre de instruire si consiliere īn Regiunea de Dezvoltare de Sud-Est, cu sedii īn Braila, Constanta si Galati;
-instruirea a 200 de persoane disponibilizate, īn perioada 2002-2003 si a 150 de persoane disponobilizate īn anii anteriori, pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale ale personalului din structurile miliatre, īn ideea crearii de noi forme si mijloace care sa īl ajute īn dezvoltarea propriilor īntreprinderi mici si mijlocii.

Departamentul pentru Armamente