Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Marcel Aramă tel. 0788 564 151

 


Comunicat nr. 302


Ofițeri români medaliați de Ministerul Apărării din Olanda


La sediul Statului Major al Forțelor Terestre din București, luni, 27 august 2007, ora 11.00, în prezența generalului-locotenent dr. Teodor Frunzeti, se va desfășura ceremonia de medaliere a trei ofițeri din Forțele Terestre participanți în 2007 la misiunea ISAF din Afganistan.

Medaliile au fost acordate de către ministrul apărării din Olanda, domnul Eimert van Middelkoop și vor fi înmânate de ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Olandei în România, Excelența Sa Jaap L. Werner și de atașatul apărării, locotenent-colonel Jan Korteweg.

Ofițerii medaliați, maiorul Emil Bobocea, căpitanul Dorin Cucolaș și căpitanul Marius Gabriel Vîrtej-Lemer, și-au desfășurat misiunea, timp de șase luni, în cadrul Comandamentului Regional de Sud sub comanda generalului maior (Olanda) Ton van Loon.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor fi așteptați luni, 27 august, între 10.30-10.45, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, din bulevardul Drumul Taberei nr. 9-11, sector 6.

***

Medalia comemorativă pentru forțele de menținere a păcii a fost instituită prin decret regal la 23 martie 2001 și poate fi conferită cetățenilor olandezi sau ai altor națiuni care au participat la misiuni în sprijinul păcii în zone de operații olandeze, pentru cel puțin 30 de zile consecutive și care au dat dovadă de un comportament ireproșabil în toate situațiile pe timpul misiunii.

Distincția este acordată de către ministrul apărării în consultare cu miniștrii de externe, justiției și internelor. Ea este o distincție oficială recunoscută de guvern.
Biroul de Presă