Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Liliana Hanga, tel. 0744 35 78 45

 


Comunicat nr. 314


Acțiuni umanitare la "Baltica 07"


Reprezentanți ai detașamentului românesc dislocat la Baza Aeriană Siauliai, Lituania, care asigură serviciul de Poliție Aeriană în Țările Baltice, vor oferi sâmbătă, 1 septembrie, rechizite și materiale sportive copiilor din clasa I de la școala "Pilot Judrenu Stepano Dariaus" din localitatea Klaipeda, cu ocazia deschiderii anului școlar.

Continuând tradiția detașamentelor anterioare de a sprijini comunitatea locală, în săptămâna 3-9 septembrie, aviatorii români îi vor vizita pe copiii din două orfelinate situate în Siauliai pentru a le oferi dulciuri, haine, jucării, și vor pune la dispoziția conducerii instituției materialele necesare pentru renovarea unor spații.

Forțele Aeriene Române asigură serviciul de Poliție Aeriană în Țările Baltice cu patru aeronave MiG-21 LanceR de la Baza Aeriană Câmpia Turzii timp de trei luni, în perioada 1 august - 31 octombrie 2007.

Militarii români au efectuat până în prezent peste 70 ore de antrenament în zbor, pe timp de zi și de noapte, și sunt gata oricând să intervină pentru apărarea spațiului aerian ce le-a fost încredințat de NATO.Biroul de Presă al Ministerului Apărării