Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 319


Exercițiul "Proof of Principle" - pagina web


Statul Major al Forțelor Terestre a lansat marți, 4 septembrie, pagina web a exercițiului
Proof of Principle (http://www.pop.forter.ro/ro/) care cuprinde informații de actualitate, precum și materiale audio-foto-video referitoare la cele mai importante evenimente ce au avut loc până în prezent la Mihail Kogălniceanu.
Statul Major al Forțelor Terestre din România și Forțele Terestre Americane staționate în Europa (USAREUR) desfășoară un exercițiu militar comun la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Poligonul Babadag în perioada 17 august – 22 octombrie 2007.
Proof of Principle are drept scop creșterea capacității de luptă a militarilor români și americani, în vederea participării în comun la operații de stabilitate, precum și familiarizarea acestora cu aspectele cheie ale structurilor militare române și americane.
Cei aproximativ 270 de militari români vor executa împreună cu partenerii americani exerciții de tragere cu armamentul din dotare, exerciții cu trageri reale - nivel grupă, exerciții tactice specifice zonelor urbane, tehnici de acțiune individuale, executarea de patrule mixte, acordarea primului ajutor în zonele de operații.Biroul de Presă