Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Ene Toni, 0741.113.850

 


Comunicat nr. 324


Armata intervine în sprijinul populației sinistrateMilitari din cadrul Forțelor Terestre au intervenit astăzi, 6 septembrie, cu tehnica din dotare, în localitatea Tecuci, din județul Galați pentru ajutorarea populației sinistrate și limitarea efectelor inundațiilor.

Cei 45 de militari din Batalionul 300 Infanterie din Galați acționează la această oră pentru evacuarea populației sinistrate și sprijinirea autorităților locale pentru distribuirea de apă și alimente.

De asemenea, militarii au sprijinit subunitățile Inspectoratului Național pentru Situații de Urgență pentru intervenția în municipiul Tecuci și în localitățile Munteni și Berheci. Totodată, efective ale armatei au ajutat echipajele de Poliție Rutieră să degajeze căile de comunicație.

La ordinul ministrului Apărării, Teodor Meleșcanu, detașamente ale Forțelor Terestre, cu tehnica aferentă, sunt pregătite, în garnizoanele de reședință, pentru ca, la solicitarea autorităților centrale și locale, să fie în măsură să acționeze în zonele sinistrate.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării