Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 333


Repatrierea eroului sublocotenent post-mortem Aurel Marcu


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și locțiitorul șefului Statului Major General, generalul-locotenent Sorin Ioan, au participat în seara zilei de 8 septembrie, pe aeroportul militar Otopeni, la repatrierea sublocotenentului post-mortem Aurel Marcu, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan.

Alături de familia militarului au fost prezenți Primul-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu, atașați militari străini acreditați la București, comandanți ai structurilor de comandă ale armatei.
În cadrul ceremonialului militar-religios s-a dat citire ordinului ministrului Teodor Meleșcanu privind înălțarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Aurel Marcu.

A fost prezentat, de asemenea, Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit de Aurel Marcu în timpul executării misiunii.

“Este un moment trist pentru România pierderea sublocotenentului Aurel Marcu, un moment dureros atât pentru familia sa, pentru camarazii săi, cât și pentru noi toți. Aurel a dat dovadă de mult curaj, de devotament față de România și față de Armata sa, de aceea suntem toți mândri de el. A slujit țara așa cum o fac eroii. Prețuim sacrificiul lui și devotamentul excepțional dovedit în timpul misiunii și suntem lângă dumneavoastră, familia sa. Aurel este un erou al familiei lui și un erou al României” a afirmat Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, în mesajul rostit la finalul ceremoniei.

Conducerea Ministerului Apărării și a Statului Major General va fi prezentă la funeraliile sublocotenentului Marcu Aurel, care vor avea loc duminică, 9 septembrie, în comuna Mătăsaru (județul Dâmbovița).Biroul de Presă al Ministerului Apărării