Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 352


Azi parteneri, mâine aliați


Colaborarea dintre armatele României și Croației în planul informării și relațiilor publice a constituit tema dialogului dintre șeful Direcției Informare și Relații Publice, colonelul dr. Ion Petrescu, și atașatul apărării al Republicii Croația la București, colonelul Stjepan Cifrek.

Întâlnirea, care a avut loc joi, 20 septembrie 2007, i-a permis diplomatului militar croat să prezinte structura de relații publice care funcționează în armata țării sale. În același context, a fost amintită vizita ministrului român al apărării, Teodor Meleșcanu, care le-a vorbit interlocutorilor croați despre viitoarea posibilă nominalizare a statului croat pentru admiterea în Alianța Nord-Atlantică.

Cu acest prilej, s-a convenit amplificarea cooperării dintre structurile de relații publice ale celor două armate, inclusiv prin schimburi periodice de reviste militare, filme de instrucție și schimburi de experiență. În acest sens, o delegație a Direcției Relații Publice din Ministerul Croat al Apărării, incluzând ziariști militari, a fost invitată să viziteze România în prima parte a anului 2008.

Colonelul Stjepan Cifrek a remarcat, în mod expres, calitatea noului site al Ministerului Apărării, a publicației electronice „Military Newsletter”, precum și a revistei lunare în limba engleză „The Military Observer”.

Caracterul amical al întrevederii s-a datorat și faptului că ambii interlocutori sunt absolvenți ai Colegiului Internațional de Studii de Securitate „George. C. Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, Germania, promoția 2000.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării