Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor.ing. Valentin CICÎRÎC/ 0749146968

 


Comunicat nr. 371


Depunerea jurământului militar


La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, va avea loc sâmbătă, 29 septembrie 2007, începând cu ora 10.00, festivitatea de depunere a jurământului militar, de către elevii de anul I.

La eveniment, au fost invitați să participe personalități militare și civile, părinți, colegi și prieteni ai elevilor.

Jurnaliștii care doresc să participe sunt așteptați la punctul de control al școlii (str. Dezrobirii, nr.80), începând cu ora 9.45.

***

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a fost înființată prin Înaltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat „Regulamentul de funcționare al Școlii de Submecanici și Submaeștri de marină”. Prima reședință a școlii a fost portul dunărean Galați.

Pe parcursul existenței sale, școala a cunoscut mai multe reorganizări, a funcționat în patru garnizoane și unsprezece sedii, a purtat denumiri diferite în anumite perioade de timp, dar obiectivul fundamental a fost întotdeauna acela de a forma și pregăti continuu maiștri militari, șefi de specialități capabili să-și îndeplinească atribuțiile la bordul navelor militare ale Forțelor Navale.

De-a lungul existenței sale, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a pus la dispoziția Marinei Militare și Grănicerești (actuala Poliție de Frontieră) și, în anumite perioade, și a Marinei Comerciale peste 8000 de cadre militare ce au demonstrat, prin înalta ținută și profesionalismul de care au dat dovadă, că sunt absolvenți ai unei instituții de excepție în peisajul învățământului militar românesc.

În cei 110 ani de existență și tradiție, școala a demonstrat, prin componentele ei umană și materială, că, din punct de vedere al calității, este o instituție de educație de înaltă clasă în învățământul de marină, aliniindu-se constant la standardele de pregătire moderne.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării