Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Gabriel Pătrașcu tel. 0788.566.226

 


Comunicat nr. 377


Antrenament comun al subofițerilor români și americani în cadrul exercițiului “Proof of Principle”La Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu s-a desfășurat, luni și marți, în cadrul exercițiului “Proof af Principle”, o activitate dedicată subofițerilor din Joint Task Force East, la care au participat 30 de militari, americani și români, care fac parte din corpul subofițerilor.

Consilierul comandantului forțelor terestre americane, plutonier adjutant șef Earl Rice, care îndeplinește în prezent funcția de consilier al comandantului Southern European Task Force din Italia, a precizat că scopurile principale ale acestui eveniment au fost de a întări relațiile între partenerii de coaliție, de a câștiga experiență militară în comun și de a-i observa pe subofițeri în acțiune.

Timp de două zile, militarii români și americani s-au antrenat împreună, au participat la un curs de prim ajutor, au vizitat Centrul de Simulare și au luat parte la prezentări de armament aflat în dotarea celor două armate. Marți, subofițerii s-au deplasat în Poligonul de la Babadag unde au urmărit modul de antrenament al unei subunități mixte româno-americane.

“A fost o inițiativă bilaterală extraordinară și sper ca acest gen de activitate să se extindă și în alte armate ale țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice”, a spus, în finalul activității, plutonierul ajutant Ion Chiru, consilierul comandantului Brigăzii 8 Artilerie.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării