Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 437


Ziua Relațiilor Publice Militare


Pentru prima oară de când se află în calendarul ostășesc, Ziua Relațiilor Publice Militare a fost marcată astăzi, 30 octombrie, la sediul Ministerului Apărării printr-o festivitate la care au participat reprezentanți ai conducerii Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, personal de relații publice, jurnaliști militari, precum și comandanți de unități și mari unități.

30 octombrie este privit de specialiștii militari în informare și relații publice din Armata României nu numai ca un moment de bilanț al performanțelor obținute, cât mai ales ca o configurare a potențialului și a direcțiilor actuale de acțiune.

Au fost expuse principalele repere ale istoriei acestei specialități militare, precum și proiectele în derulare, precum intenția înființării unui post de radio prin care fie promovată cariera militară în rândul tinerilor.

După prezentarea unei informări cu principale activități ale specialiștilor în relații publice aflați în comandamente NATO, în teatre de operații sau la diferite exerciții internaționale, colonelul dr. Ion Petrescu, șeful Direcției de Informare și Relații Publice, a subliniat că reușitele în acest domeniu din acest an se datorează devotamentului cu care actuala echipă a D.I.R.P. se achită de sarcinile profesionale.

Structura militară de relații publice a fost și rămâne un reper în domeniul comunicării instituționale, grație seriozității, profesionalismului și capacității de adaptare permanentă la cerințele societății informaționale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării