Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Slt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 260


COMUNICATReferitor la informațiile vehiculate în presă în ultimele două zile, cu privire la starea sănătății militarilor români care participă în Irak la operațiunea “Antica Babilonia”, Compartimentul de Relații Publice al Statului Major General face următoarele precizări:

Numărul de 14 militari, care au suferit în urma deshidratării, se referă la întreaga perioadă de misiune, de când au ajuns în teatrul de operații. Amintim că primul detașament românesc a plecat în data de 17 iulie a.c.

Conform procedurilor, militarii care au prezentat simptome de deshidratare au fost consultați la punctul medical, de către medicul Batalionului 811 Infanterie. Acesta le-a aplicat un tratament standard, prin perfuzii, urmat de repaos de una până la două ore. Nici un militar nu a necesitat transport sau internare la spitalul italian, care asigură intervenții ce nu pot fi tratate la nivelul batalionului.

În ceea ce privește materialele logistice care, prin acordul tehnic semnat între partea română și partenerii italieni, sunt asigurate de către aceștia din urmă, precizăm că în cursul zilei de ieri au sosit în tabăra de la WHITE HORSE dușurile, toaletele și instalațiile de aer condiționat.

Starea de sănătate a militarilor români este bună, singura problema cu care se confruntă aceștia fiind temperatura ridicată a mediului (peste 50 grade Celsius).
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General