Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 261


COMUNICATIn perioada 25–27 august a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, insotit de o delegatie militara, parlamentari si reprezentanti ai mass-media, va face o vizita de lucru in teatrul de operatii din Irak si Kuweit, pentru a se intalni cu militarii romani care participa la faza a IV-a de stabilizare si reconstructie din Irak, in cadrul operatiilor “Antica Babilonia” si “Iraqi Freedom”.

Ministrul apararii va face o evaluare a situatiei contingentelor noastre, a modului de indeplinire a misiunilor, precum si a conditiilor de viata si de lucru ale militarilor. Cu acest prilej, delegatia romana va fi informata la fata locului despre problemele cu care se confrunta militarii nostri, modul in care s-au integrat in cadrul fortei multinationale si aprecierile comandantilor trupelor din teatru asupra activitatilor desfasurate in comun.

In Kuweit, domnul Ioan Mircea Pascu va avea convorbiri cu comandantul Comandamentului Componentei Terestre a Fortelor Coalitiei si ii va vizita pe militarii romani din Compania NBC cantonati in Camp Doha.

In Irak, la Basra, oficialul roman va avea discutii cu comandantul Diviziei Multinationale condusa de Marea Britanie, iar in Nassirya cu comandantul Brigazii “Garibaldi” si cu ofiterii romani care lucreaza in Comandament. De asemenea, ministrul apararii se va intalni cu militarii romani care fac parte din compania de Politie Militara si cu cei din Batalionul 811 Infanterie din Tabara “White Horse”. In localitatea Al Hillah, domnul Pascu va avea convorbiri cu comandantul Diviziei Multinationale condusa de Polonia si se va intalni cu militarii din detasamentul roman de geniu.Biroul de Presa al M.Ap.N.