Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 264


COMUNICATLuni, 25 august a.c., delegatia militara condusa de ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a sosit in teatrul de operatiuni din Kuweit – prima etapa a vizitei de lucru pe care o efectueaza la contingentele de militari romani participante la operatiunile “Antica Babilonia” si “Iraqi Freedom”.

In cursul dupa-amiezii, ministrul apararii s-a intalnit, la Camp Doha, cu generalul-locotenent David Mc KIERNAN, comandantul Comandamentului Componentei Terestre a Fortelor Coalitiei din Kuweit, si cu cei 70 de militari din Compania 383 NBC de la Bistrita, aflati in teatrul de operatii din data de 12 martie a.c.

Generalul Mc KIERNAN a tinut sa aprecieze, in cadrul evaluarii care a vizat activitatea contingentului romanesc, prestatia excelenta a militarilor nostri in cadrul misiunilor la care au luat parte si a multumit domnului Ioan Mircea Pascu pentru modul in care acestia s-au integrat si colaboreaza cu celelalte contingente din cadrul fortelor coalitiei din Kuweit.

Delegatia militara a discutat apoi cu militarii romani din Compania 383 NBC despre problemele aparute pe timpul executarii misiunii, conditiile de munca si viata din tabara, precum si despre o serie de probleme personale ale acestora.

Ministrul apararii nationale se va deplasa in cursul zilei de astazi, 26 august a.c., in Irak, la Nassirya si Al Hillah, pentru a se intalni cu militarii romani din Batalionul 811 Infanterie Dej, Compania de Politie Militara si Detasamentul de Geniu.
Biroul de Presa al M.Ap.N.