Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 511


Ministrul Meleșcanu la Belgrad


“În privința statutului provinciei Kosovo, suntem în favoarea unei soluții negociate între ambele părți. În plus, nu credem că fixarea unei termen pentru finalizarea negocierilor dintre sârbi și kosovari este productivă, deoarece după această dată-limită nu am mai putea vorbi despre nicio altă soluție decât aceea a deciziilor unilaterale”, a declarat ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, după întrevederea avută, la Belgrad, cu omologul său sârb Dragan Sutanovac.

“În opinia mea”, a adăugat ministrul Meleșcanu, “în Parlamentul României nu va exista, în curând, o majoritate care să recunoască un act unilateral precum declararea independenței provinciei Kosovo”.

Referindu-se la participarea românească din cadrul misiunii KFOR, ministrul Teodor Meleșcanu a mai declarat: “Ne menținem prezența în Kosovo și, dacă va fi nevoie, vom analiza foarte serios chiar și o suplimentare de forțe”. “Pentru noi”, a spus ministrul român al Apărării, “este foarte important să fim implicați în eforturile pentru asigurarea stabilității și securității nu numai în zone îndepărtate precum Irak sau Afganistan, ci și în vecinătatea granițelor noastre”.

Ministrul Teodor Meleșcanu a discutat cu ministrul sârb al Apărării, Dragan Sutanovac, despre cooperarea celor două armate în cadrul Parteneriatului pentru Pace, colaborarea în cadrul inițiativelor regionale și despre participarea la exercițiul comun DANUBE GUARD 2007. “Apreciem colaborarea foarte bună în domeniul pregătirii militare, învățământului militar, medicinei militare și al resurselor umane”, a precizat Teodor Meleșcanu.

În timpul vizitei desfășurate astăzi, 11 decembrie, la Belgrad, ministrul român al Apărării s-a întâlnit cu ministrul de externe al Republicii Serbia, Vuk Jeremik.Biroul de Presă al Ministerului Apărării