Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 28


COMUNICAT


In zilele de 6 si 7 februarie a.c, ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, va sustine doua prelegeri la Scoala NATO de la Oberammergau, in fata participantilor la Cursul de cooperare in domeniul securitatii. Temele acestora sunt “Perspectiva Romaniei privind securitatea europeana”, respectiv “Drumul Romaniei spre NATO”.

Scopul cursului mentionat este de a contribui la o mai buna intelegere a mediului actual de securitate europeana si de a dezvolta increderea reciproca intre personalul NATO si cel din statele membre ale Parteneriatului pentru Pace si ale Dialogului Mediteranean.

Domnul Pascu va participa, in zilele de 8 si 9 februarie, la cea de-a 39-a editie a Conferintei pentru politica de securitate, care se va desfasura la München.

Organizata anual de fundatia “Herbert Quandt”, aceasta manifestare reuneste oficialitati din conducerea NATO, ministri de externe si ai apararii, parlamentari, experti din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia. Invitatii vor examina si dezbate teme de actualitate din sfera securitatii, cum sunt stadiul si perspectivele campaniei globale de combatere a terorismului international, evolutii anticipate in Orientul Mijlociu si in zona Golfului Persic, viitorul rol al NATO, Politica Europeana de Securitate si Aparare (PESA) si rolul sau in prevenirea conflictelor si managementul crizelor.

Pe timpul prezentei sale la conferinta, ministrul apararii nationale va avea intalniri cu personalitati politice din tari membre NATO si partenere, precum si cu oficialitati ale tarii gazda.Biroul de presa al MApN