Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 283


COMUNICAT


Secretarul de stat, George Cristian Maior, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a participat la Bruxelles, la Conferința NATO cu tema ,,Politici de personal militar” la invitația Massachusetts Institute of Tehnology și German Marshall Fund of the United States, organizatorii evenimentului.

Expunerea ,,Profesionalizarea Forțelor și Managementul Personalului – cazul României și viitoarele provocări Transatlantice”, prezentată de secretarul de stat Maior, în calitate de invitat special al Conferinței, a captat interesul analiștilor politici și militari, personalităților din mediul academic din statele invitate și membre NATO.

În deschiderea expunerii sale, domnul Maior a prezentat evoluția procesului de profesionalizare a Forțelor armate și a politicilor de personal militar, referindu-se la faptul că ,, unul din obiectivele politicii de apărare este reprezentat de construcția unei forțe mici din punct de vedere numeric, flexibilă, interoperabilă și dislocabilă în scurt timp, ca un vehicul al transformării pentru noul tip al strategiei de personal. Decizia, în acest sens, a fost luată la începutul acestui an, pentru o profesionalizare completă a Forțelor armate până în 2007”.

Profesionalizarea completă a structurii de Forțe în România servește, în principal celor două scopuri interdependente: primul, se referă la construcția capacităților pe baza misiunilor, creând avantajul unei cooperări eficiente, adaptată la noile tipuri de operațiuni pentru noile tipuri de riscuri; al doilea, se referă la relația dintre evoluțiile organismului militar și schimbările societății civile.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare