Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 287


COMUNICAT


Secretarul de stat GEORGE CRISTIAN MAIOR, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a primit în cursul zilei de sâmbătă, 13 septembrie a.c., o delegație formată din președinți și directori executivi ai unor importante firme și bănci din Statele Unite ale Americii.

Discuțiile, organizate în cadrul unei mese rotunde prezidate de secretarul de stat George Cristian Maior, au fost focalizate pe principalele aspecte ale politicii de apărare ale României, transformării forțelor armate și integrării depline în NATO, planificării bugetare, precum și pe coordonatele de dezvoltare a Parteneriatului Startegic România-SUA, în domeniul securității și apărării. Cu această ocazie, oaspeții americani au apreciat nivelul cooperării politico-militare și au subliniat cadrul deosebit de dezvoltare al relațiilor româno-americane, existent in prezent.

Vizita delegației SUA în România se înscrie în contextul unui turneu european coordonat de Comandamentul Statelor Unite ale Americii din Europa (EUCOM) pentru a se informa asupra evoluțiilor politice și de securitate din statele candidate și membre NATO.

Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare