Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 288


COMUNICAT


In legatura cu activitatea militarilor romāni participanti la operatiunile din Afganistan si Irak, Compartimentul de Relatii Publice al Statului Major General al Armatei Romāniei face urmatoarele precizari:

1. Atacurile impotriva unor baze militare din Kabul si Bagram, in Afganistan, inregistrate pe data de 11 septembrie a.c., nu au afectat activitatea contingentelor romanesti prezente īn zona, neinregistrandu-se victime sau pagube materiale.

2. Sambata, 13 septembrie a.c., in jurul orei 10.00, in localitatea irakiana An Nassiryah, unde se afla dislocata compania de politie militara romaneasca participanta la misiunea “Antica Babilonia”, au avut loc o serie de manifestatii violente, care au necesitat interventia fortelor coalitiei pentru calmarea situatiei.

In aceste conditii, un autovehicul de tip Aro 243 D din inzestrarea companiei de politie militara, aflat in misiune de monitorizare a activitatii politiei locale, a fost incendiat, fiind distrus īn totalitate. Echipajul autovehiculului se afla in sediul politiei, nefiind inregistrate victime. In jurul orei 11.00, ca urmare a interventiei carabinierilor italieni, manifestantii s-au imprastiat in localitate.

La aceasta ora, militarii romani se afla in siguranta, continuandu-si misiunile pe care le au in teatrele de operatii.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General