Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 291


COMUNICATMinisterul Apararii Nationale este alaturi de colegii din Jandarmeria Romāna si īsi exprima compasiunea fata de familiile īndoliate īn urma tragicului eveniment produs īn cursul zilei de ieri, īn localitatea Baia Mare.

Totodata, isi manifesta disponibilitatea ca, pe baza analizelor critice ale sistemului de selectie la recrutare / īncorporare si masurilor care au fost luate deja īn cadrul Ministerului Apararii Nationale īn urma evenimentelor nedorite petrecute īn Armata, sa coopereze pe deplin cu Jandarmeria. Scopul acestei conlucrari este de a identifica o formula de control psihologic riguros, inclusiv prin permanentizarea testarilor si verificarilor psihologice pe parcursul intregului stagiu militar, asa cum M.Ap.N. a hotarāt deja.

Ne exprimam convingerea ca un angajament comun īn aceasta directie va diminua inclusiv riscurile īncorporarii acelor persoane care, pe parcursul stagiului militar, si-ar putea modifica brusc comportamentul, generānd asemenea evenimente cu totul neasteptate si nedorite de nimeni.Biroul de Presa al M.Ap.N.