Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 305


COMUNICAT


In perioada 30 septembrie – 2 octombrie a.c., ministrul apararii din Republica Letonia, domnul Girts Valdis Kristovskis, va efectua o vizita oficiala in Romania, la invitatia domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale.
In cadrul intalnirii dintre cei doi demnitari vor fi abordate subiecte legate de evolutia procesului de reforma a Armatei Romaniei in contextul integrarii in Alianta Nord-Atlantica, participarea in cadrul Politicii Europene de Securitate si Aparare si la operatiuni de sprijin al pacii. De asemenea, cei doi ministri vor discuta despre colaborarea militara bilaterala si campania de lupta impotriva terorismului.

Programul oficialului leton include primiri la domnul Razvan Ionescu, presedintele Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor, si la domnul Mircea Geoana, ministrul afacerilor externe, precum si vizitarea Comandamentului Operational Aerian Principal (ASOC).

Miercuri, 1 octombrie, ministrii roman si leton ai apararii vor sustine declaratii de presa.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N., care doresc sa participe la declaratiile de presa vor fi asteptati la sediul M.Ap.N., Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), miercuri, 1 octombrie a.c., intre orele 9.50 si 10.15.Biroul de Presa al M.Ap.N.