Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 312


COMUNICAT


Miercuri, 1 octombrie a.c., domnul GEORGE CRISTIAN MAIOR, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a susținut, la invitația Centrului de Studii NATO în cooperare cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, o prelegere intitulată „Transformarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord ”.

Cu această ocazie, domnul George Cristian Maior a prezentat, în fața celei de-a treia serii de studenți ai programului masteral „NATO Senior Executive”, principalele aspecte ale evoluției procesului de transformare a NATO de la Summit-ul de la Praga și până în prezent, modalitățile de abordare a noilor concepte strategice în contextul extinderii Alianței din primăvara anului viitor, pe fondul noilor riscuri și provocări la adresa securității globale, rolul României în calitate de viitor membru cu drepturi depline al NATO, precum și evoluția relațiilor NATO-UE.

Centrul de Studii NATO funcționează ca centru independent de studii, pregătire și expertiză cu privire la problematica Alianței Nord-Atlantice, sub egida academică a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București. Instituția își propune să contribuie prin mijloace specifice la constituirea unei "comunități de securitate", în sfera problematicii NATO, prin promovarea și dezvoltarea, în spațiul public românesc, a unor activități de informare-documentare, educare, cercetare și consiliere.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare