Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-comandor Liliana Tanase

 


Comunicat nr. 316


COMUNICAT


Luni, 6 octombrie a.c., la sediul Statului Major al Fortelor Aeriene (SMFA) a avut loc ceremonia de investire a generalului de brigada Laurentiu Maftei in functia de loctiitor al sefului SMFA. Numirea a fost facuta, prin ordin al ministrului apararii nationale, pe data de 1 octombrie a.c.

Generalul Maftei ii succede generalului-locotenent Ion Magdalena care, incepand cu aceeasi data, a fost numit inspector general al Inspectoratului Ministerului Apararii Nationale.

Nascut pe 11 iunie 1949, in localitatea Dragomiresti, judetul Vaslui, generalul Maftei si-a inceput cariera militara in anul 1969, cand a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Rachete si Artilerie Antiaeriana - Brasov.

De-a lungul carierei a ocupat functiile de sef de stat major la Divizionul 75 Artilerie AA, comandant al Divizionului 45 si 85 Artilerie AA, functii in Comandamentul Apararii AA a Teritoriului, in Statul Major General si Statul Major al Aviatiei si Apararii Antiaeriene.

Din anul 2000 si pana in prezent a asigurat functii de comandant al Diviziei 1 Aeriene, inspector sef al Inspectoratului Ministerului Apararii Nationale si loctiitor al comandantului Comandamentului Operational Aerian Principal.

Generalul de brigada Laurentiu Maftei este casatorit si are trei copii, o fata de 31 ani si doi baieti in varsta de 27, respectiv 20 ani.Statul Major al Fortelor Aeriene