Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 338


COMUNICATÎn perioada 23-26 octombrie a.c., secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, domnul George Cristian Maior, împreună cu șeful Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu, însoțiți de o delegație militară, parlamentari si reprezentanți ai mass-media, vor face o vizită în teatrele de operații din Irak si Afganistan, cu ocazia Zilei Armatei.

Programul vizitei cuprinde întâlniri cu militarii români care participă la faza a IV-a de stabilizare și reconstrucție din Irak, și la operațiunea “Enduring Freedom” din Afganistan, făcându-se, totodată, și o evaluare a situației contingentelor noastre, a modului de îndeplinire a misiunilor, precum și a condițiilor de viață și de lucru ale militarilor.

În Irak, la Basra, oficialii români vor avea convorbiri cu comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, col. Richard Barrons, iar în Nassirya cu comandantul Brigazii italiene “Sassari” și cu ofițerii români care lucrează în Comandament. De asemenea, delegația Ministerului Apărării Naționale se va întalni cu militarii români care fac parte din compania de Poliție Militară și cu cei din Batalionul 811 Infanterie din Tabara “White Horse”. În localitatea Al Hillah, se vor întalni cu militarii din detașamentul român de geniu.

În Afganistan, pe lângă întâlnirea cu militarii Batalionului 151 Infanterie, vor avea loc discuții și cu comandantul Brigăzii 1 Warrior și sunt programate întâlniri cu comandantul ISAF.

Cu ocazia acestei vizite, delegația română va fi informata despre modul de cooperare în cadrul forțelor multinaționale și se vor face cunoscute evaluările comandanților trupelor din teatru asupra activităților desfășurate în comun.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare