Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Sava Sorin

 


Comunicat nr. 348


COMUNICAT


În perioada 30 octombrie-01 noiembrie a.c, domnul secretar de stat George Cristian Maior, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare va efectua o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitația domnului Francisco Javier Jinmenez-Ugarte, Secretar General pentru Politica de Apărare din cadrul ministerului spaniol al apărării.

Programul secretarului de stat Maior cuprinde întâlniri cu înalți oficiali ai Ministerului Apărării și Statului Major din Regatul Spaniei.

În cadrul discuțiilor cu oficialii spanioli vor fi abordate subiecte referitoare la problematica transformării NATO, evoluția reformei forțelor armate, procesul de extindere al Uniunii Europene, cooperarea militară bilaterală după summit-ul de la Praga, aspecte ale politicii de securitate din Europa Centrală și de Sud-est, lupta împotriva terorismului și participarea României la misiuni în sprijinul păcii.

Vizita oficială a domnului George Cristian Maior se înscrie în contextul relațiilor bilaterale foarte bune dintre Ministerele Apărării din ambele țări și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniul apărării dintre România și Regatul Spaniei.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare