Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 365


COMUNICAT


În perioada 10-13 noiembrie a.c., o delegație a Inspecției ministrului apărării naționale din Republica Cehă, va efectua o vizită de lucru în România, scopul acesteia fiind „Schimbul de experiență privind activitatea de control și evaluare a Forțelor Armate”.

Delegația militară cehă, condusă de Directorul General al Inspecției ministrului apărării, domnul ing. Zdenek Duricek va fi primită de ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, de inspectorul general al Inspectoratului Ministerului Apărării Naționale, domnul general-locotenent dr. Ion Magdalena, și de către șefii celor trei categorii de forțe ale Armatei României.

În cadrul acestei activități, agenda convorbirilor va include subiecte de interes comun pentru cele două armate și structuri implicate, referitoare, în principal la: locul, rolul, funcțiile, atribuțiile și competențele Inspectoratului în structurile M.Ap.N.; identificarea domeniilor de colaborare între cele două structuri; tipuri de activități, forme, modele și proceduri pentru executarea controlului și evaluării pregătirii operaționale.

Totodată, în cadrul acestui schimb de experiență, vor avea loc discuții legate de schimbările în structura organizatorică și misiunile celor două instituții în contextul reformei din cadrul organismului militar.
Biroul de Presa al M.Ap.N.