Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 375


COMUNICAT


Vineri, 14 noiembrie a.c., ora 3.25 (ora României), sergentul major SAMUILĂ MIHAIL-ANTON, rănit în incidentul din Afganistan în care a fost ucis și sublocotenentul (post-mortem) FOGĂRAȘI IOSIF SILVIU, a încetat din viață.

Conform datelor comunicate de medicii militari americani de la spitalul din Baghram, moartea a survenit ca urmare a deteriorării bruște a tuturor funcțiilor vitale, fără posibilitatea de a opri această evoluție.

În cel mai scurt timp, o aeronavă aparținând Forțelor Aeriene Române, la bordul căreia se vor afla și membri ai familiei Samuilă, se va deplasa la Baghram pentru a aduce în țară corpul neînsuflețit.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, sergentul major SAMUILĂ MIHAIL-ANTON a fost înaintat la gradul de sublocotenent (post-mortem).

Ministerul Apărării Naționale este alături de familia îndoliată pe care o va sprijini să depășească toate consecințele legate de această situație, așa cum a procedat și în cazul sublocotenentului (post-mortem) FOGĂRAȘI IOSIF SILVIU.
Sublocotenentul (post-mortem) FOGĂRAȘI IOSIF SILVIU și sublocotenentul (post-mortem) SAMUILĂ MIHAIL-ANTON și-au dat viața pentru România. Țara nu îi va uita.
Dumnezeu să îi odihnească în pace!Biroul de Presa al M.Ap.N.