Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 38


COMUNICAT


Marti, 11 februarie a.c., in jurul orei 23.30, un militar in termen aflat in postul de santinela la Brigada 1 Mecanizata Teritoriala din Bucuresti a sesizat ca o persoana necunoscuta incerca sa patrunda ilegal in incinta cazarmii. Santinela, soldatul Muzur Alexandru Daniel, a aplicat procedurile regulamentare de oprire si identificare, respectiv l-a somat pe necunoscut si a executat un foc de avertisment in plan vertical. Deoarece acesta nu s-a oprit, militarul a deschis foc de imobilizare si l-a ranit sub genunchi.

Persoana ranita, identificata sub numele Minea Nicolae, a fost transportata imediat cu ambulanta unitatii la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central Bucuresti, unde i s-a acordat asistenta medicala de urgenta, fiind diagnosticat cu "fractura deschisa prin impuscare peroneu stang". Ranitul a fost apoi transferat la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Evenimentul este cercetat de o comisie condusa de comandantul Brigazii 1 Mecanizate Teritoriale, fiind sesizat Parchetul Militar Bucuresti.

Din primele cercetari efectuate a rezultat ca santinela a procedat regulamentar. Potrivit reglementarilor in vigoare, santinela aflata in postul de paza este inviolabila, ceea ce implica obligatia tuturor persoanelor de a se supune neconditionat somatiilor sale.
Compartimentul de relatii publice
al Statului Major