Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 382


COMUNICAT


Marți, 18 noiembrie a.c., o delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de domnul GEORGE CRISTIAN MAIOR, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, va participa, alături de reprezentanți ai altor instituții implicate în procesul de integrare, la Reuniunea Înaltului Comitet Politic Întărit al Alianței Tratatului Atlanticului de Nord, în format 19+1, care se va desfășura la Cartierul General al NATO din Bruxelles.

Scopul consultărilor care vor avea loc cu acest prilej este de a analiza Planul Național Anual (PNA) de pregătire pentru aderarea la NATO, reprezentând ciclul cinci din cadrul procesului Membership Action Plan, lansat de către Alianță cu ocazia Summit-ului de la Washington, din anul 1999.

Ciclul cinci al PNA reprezintă ultimul proces de acest tip pentru România și statele invitate să adere la NATO cu ocazia Summit-ului de la Praga din noiembrie 2002, și în același timp o continuare a obiectivelor cuprinse în Calendarul pentru finalizartea reformelor, predat la NATO anterior semnării Protocoalelor de aderare la Alianță.

PNA V reflectă angajamentul ferm al României de finalizare a pregătirilor pentru aderarea la NATO, acestea fiind parte a procesului complex de reforme ce contribuie la afirmarea țării noastre ca aliat de încredere în cadrul NATO.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare