Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. CARMEN CONSTANTIN

 


Comunicat nr. 398


COMUNICAT


Luni, 1 Decembrie 2003, cu prilejul Zilei Naționale a României, se vor organiza, în București și în teritoriu, ceremonii militare cu depuneri de coroane de flori la monumentele comemorative și în locurile istorice cu semnificație aparte în realizarea Marii Uniri de la 1918.

La Alba Iulia, programul manifestărilor, care cuprinde o ceremonie de depuneri de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul (ora 11.00) și un Te Deum la Catedrala Reîntregirii Neamului (ora 12.00), va culmina cu Parada Militară Națională (ora 13.00).

Parada se va desfășura în prezența Președintelui României, domnul Ion Iliescu, și a primului-ministru, domnul Adrian Năstase. Din partea Ministerului Apărării Naționale vor participa domnul George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, și domnul general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General.

Pe B-dul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia vor defila peste 1000 de militari aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Jandarmeriei franceze, dispuși în patru blocuri de paradă, precum și un bloc de tehnică militară aflată în dotarea Armatei României și a Serviciului Român de Informații. Formații de avioane MiG-21 Lancer, I.A.R. 99 Șoim, C-130 Hercules și elicoptere I.A.R. 330 PUMA SOCAT vor survola zona în care se va desfășura parada.

În București va avea loc o ceremonie militară și religioasă la Mormântul Ostașului Necunoscut (ora 9.00) pe timpul căreia se vor depune coroane de flori, după care, la Arcul de Triumf (ora 10.30), va începe parada militară, la care vor participa blocuri de defilare și tehnică militară aparținând M.Ap.N. și M.A.I. La aceste activități vor fi prezenți, din partea Ministerului Apărării Naționale, domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, și domnul general-locotenent Ioan Gavril Ghitaș, locțiitorul șefului Statului Major General.Biroul de Presa al M.Ap.N.