Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 401


COMUNICAT


La invitația domnului George Cristian MAIOR, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, în perioada 2-3 decembrie a.c., domnul Adam INGRAM, ministru de stat pentru forțele armate din ministerul apărării al Regatului Marii Britanii și al Irlandei de Nord, va efectua o vizită oficială în România.

Pe agenda oficială a discuțiilor secretarului de stat George Cristian Maior cu omologul britanic se află teme referitoare la evoluțiile procesului de aderare a României la NATO și UE, evoluția mediului de securitate în actualul context internațional, principalele aspecte ale politicii de apărare a României, precum și coordonatele de cooperare militară și dezvoltare a relațiilor bilaterale România- Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în domeniul securității și apărării.

Pe parcursul vizitei, oaspetele britanic va avea întâlniri cu primul ministru al guvernului României, domnul Adrian Năstase, cu domnul Ioan Talpeș, consilier prezidențial, precum și cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Vizita oficială a domnului Adam Ingram se înscrie în contextul relațiilor bilaterale foarte bune dintre Ministerele Apărării din ambele țări și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniul apărării dintre România și Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord .

Marți, 2 decembrie, de la ora 15.50, cei doi demnitari vor susține declarații de presă.

Jurnaliștii acreditați la M.Ap.N., care doresc să participe la declarațiile de presă susținute de cei doi oficiali vor fi așteptați la sediul M.Ap.N., Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), marți, 2 decembrie a.c., între orele 15.30 și 15.45 .
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare