Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Slt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 409


COMUNICAT


În perioada 8-11 decembrie a.c., o delegație militară condusă de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Austriei, generalul Roland ERTL, se va afla în vizită oficială în România, la invitația domnului general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General al Armatei României.

În cadrul discuțiilor dintre cei doi oficiali militari vor fi abordate o serie de probleme referitoare la stadiul colaborării dintre armatele celor două țări și modalitățile de întărire și dezvoltare a relațiilor militare bilaterale. Se va face, în același timp, o informare privind procesul de restructurare și de modernizare a celor două țări și se va discuta despre participarea la inițiative regionale, misiuni internaționale și de sprijin al păcii sub egida NATO și ONU.

În același context, va fi prezentată și contribuția Armatei României la Forța Internațională de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF) și ENDURING FREEDOM și se va face un schimb de opinii privind participarea celor două armate la acțiunile post-conflict din Irak.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General