Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 415


COMUNICAT


Miercuri, 10 decembrie a.c., sub conducerea domnului Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, la sediul Ministerului Apararii Nationale, a avut loc sedinta Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din M.Ap.N.

In cadrul sedintei au fost prezentate principalele probleme de natura sociala identificate la nivelul statelor majore ale categoriilor de forte ale armatei, au fost inventariate actele normative si proiectele aflate in proces de legiferare, initiate de Ministerul Apararii Nationale in perioada martie 2001 – decembrie 2003, care vizeaza imbunatatirea calitatii viettii personalului armatei. De asemenea, au fost prezentate proiectul Conceptiei privind infrastructura de constructii si domenii a bazelor militare si evolutia pensiilor militare in perioada 1 aprilie 2001 – 1 noiembrie 2003 si prognozarea acestora la 1 iulie 2004.

In scopul rezolvarii sau ameliorarii disfunctionalitatilor si problemelor constatate, s-a hotarat inventarierea tuturor reglementarilor cu impact in domeniul protectiei sociale si armonizarea acestora in functie de evolutia personalului in perioada 2003-2007. De asemenea, structurile centrale ale ministerului vor analiza si vor prezenta modul de solutionare a problemelor semnalate.
Biroul de Presa al M.Ap.N.