Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 10


COMUNICAT


Vineri, 16 ianuarie a.c., la sediul Serviciului Muzicilor Militare, din București, s-a desfășurat, în prezența secretarului de stat Sorin Encuțescu, bilanțul de activitate pe anul 2003 al acestei instituții.
Serviciul a coordonat toate efectivele muzicilor militare din țară pentru participarea la ceremonialuri și onoruri militare, la o gamă largă de manifestări cultural-artistice, organizate atât la nivel local și național, cât și la acțiuni de reprezentare internațională.
Numai în București numărul activităților cu caracter oficial în care au fost implicate formațiile militare a crescut, în perioada 2001-2003, de la 463 la 520. În anul 2003 cele mai importante astfel de activități au fost parada militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României, ceremonialurile prilejuite de Ziua Armatei, Ziua Drapelului, Ziua Imnului, concerte de fanfară și spectacole cultural-artistice susținute în garnizoane și unități militare.
În cadrul Școlii de Aplicație pentru Muzicile Militare promovabilitatea a fost de 100%, cu medii, pe ani de studiu, peste 8, atât la ciclul liceal, cât și la cursurile organizate de instituția de învățământ.
Muzicile militare au reprezentat cu succes Armata României la festivaluri internaționale de gen desfășurate în Germania, Olanda, Turcia, Danemarca, Republica Cehă și Franța.
Urmare a faptului că prezența muzicilor militare în viața culturală a contribuit substanțial la îmbunătățirea imaginii armatei și a țării, activitatea Serviciului Muzicilor Militare a fost apreciată cu calificativul “excelent”.Biroul de Presa al M.Ap.N.