Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 13


COMUNICAT


In legatura cu avalansa produsa in locatia denumita Coltii Morarului, din Masivul Bucegi in dupa amiaza zilei de duminica, 18 ianuarie a.c., Compartimentul de Relatii Publice al Statului Major al Fortelor Terestre precizeaza:

Una dintre persoanele surprinse de avalansa si descoperite de echipele de salvare ca fiind decedata este fruntasul JERCAN DOREL, de la Batalionul 21 Vanatori de Munte, din Predeal.

Militarul se afla in zona in care se desfasura un concurs de schi, fara a participa la acesta. La concurs, organizat sub egida Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, au fost inscrisi 25 de schiori, dintre care 11 apartineau Clubului Sportiv Aplicativ Militar Bucegi, din cadrul Centrului de Pregatire Montana de la Predeal. Nici unul dintre acestia nu era militar.

In varsta de 22 de ani, fruntasul Jercan era necasatorit si a fost angajat ca sofer la Batalionul 21 Vanatori de Munte din luna iulie 2003. Vanatorii de munte din Predeal au luat masurile necesare pentru transportul de pe munte al trupului neinsufletit al camaradului lor.

Statul Major al Fortelor Terestre transmite condoleante familiei indoliate.
Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.