Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 23


COMUNICAT


In cursul noptii trecute si astazi, 24 ianuarie a.c., Ministerul Apararii Nationale a pus la dispozitia autoritatilor centrale si locale, la solicitarea acestora, personalul si toata tehnica adecvata interventiilor in conditii deosebit de grele, in scopul degajarii unor drumuri si sprijinirea rezolvarii unor probleme de ordin umanitar si social (curent electric, comunicatii telefonice, alimente etc.).

Peste 300 de militari, mijloace auto pe senile, tancuri, trailere, buldozere, sunt la aceasta ora in zone in care traficul rutier este dificil, pentru deszapezire si tractari de autovehicule.

In judetele Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Tulcea si Vaslui, militarii actioneaza impreuna cu celelalte forte mobilizate pentru eliberarea cailor de comunicatie si ajutorarea celor care sunt blocati in trafic.

Astfel, la solicitarea prefecturii Tulcea, militari din Batalionul de Infanterie Marina au transportat o echipa de interventie pentru remedierea unor defectiuni la liniile electrice de inalta tensiune din judet si au ajutat la tractarea unor autovehicule blocate in apropierea localitatii Zebil; pe traseul Husi-Vaslui-Dragomiresti personal si tehnica din Batalionul 202 NBC din Husi au transportat un copil bolnav si au intervenit pentru deszapezirea unor autovehicule blocate in trafic.

In judetul Neamt, militarii au tractat autovehiculele prinse in trafic la 10 kilometri de Roman si pe comunicatia Roman-Hanu Ancutei, si au transportat calatorii in localitate.
La Galati a fost nevoie de interventia a doua tancuri de tipul TR 85 M pentru evacuarea unor persoane blocate de viscol cu autovehiculele in localitatea Cuca, iar in judetul Neamt, un alt tanc TR 85 M a actionat pentru deblocarea unei ambulante prinse in trafic la 15 kilometri de Piatra Neamt.

La solicitarea Prefecturii Botosani s-a intervenit pentru deszapezirea unei masini de pompieri blocata in localiatea Cosula din judet.

Pana la normalizarea situatiei, la ordinul ministrului apararii nationale si al sefului Statului Major General, toate subunitatile de interventie, inclusiv elicoptere ale Fortelor Aeriene, sunt pregatite sa intervina, in continuare, la cererea autoritatilor, potrivit planurilor de actiune pentru astfel de situatii.Biroul de Presa al M.Ap.N.