Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaedin Nezir

 


Comunicat nr. 24


COMUNICAT


Urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile din zonele de est si sud-est ale tarii, in cursul zilelor de sāmbata si duminica subunitati de interventie din 16 unitati militare, cu un numar de aproximativ 400 de cadre, militari in termen si personal civil, 65 de mijloace adecvate deszapezirii si tehnica militara (autocamioane, tancuri, masini blindate si autoturisme de teren) au intervenit, la solicitarea autoritatilor centrale si locale, pentru rezolvarea unor situatii de urgenta in 21 de locatii din judetele Botosani, Buzau, Constanta, Galati, Iasi, Neamt, Tulcea, Vrancea si Vaslui.
Duminica dimineata actiunile militarilor continuau pentru remedierea intreruperii alimentarii cu energie electrica pe relatia Adjudul Vechi - Podul Turcului - Tanasoaia si pentru deszapezire si transport de persoane pe comunicatia Iasi - Vama Albita.
In cadrul videoconferintei organizate duminica la sediul Guvernului, domnul Gabriel Oprea, ministru delegat pentru administratia publica, precum si prefectii judetelor Iasi, Vaslui si Vrancea au multumit sefului Statului Major General, domnul general dr. Mihail Popescu, pentru sprijinul acordat de comandantii de garnizoane in rezolvarea unor situatii dificile pricinuite de starea vremii.
Centrul Operational de Conducere Militara, din cadrul Statului Major General, monitorizeaza permanent situatia din teritoriu, iar subunitatile de interventie continua sa fie pregatite pentru a actiona, la cererea autoritatilor, potrivit planurilor intocmite pentru astfel de cazuri.Biroul de Presa al M.Ap.N.