Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Sorin Sava

 


Comunicat nr. 25


COMUNICAT


În contextul exercitării mandatului României de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, secretarul de stat George Cristian Maior, se va afla, în perioada 26 ianuarie-4 februarie a.c., la sediul Națiunilor Unite din New York.

Discuțiile oficiale se vor înscrie în seria consultărilor pe care domnul Maior le va avea cu ambasadorii din statele care dețin poziții permanente în Consiliul de Securitate și cu înalți funcționari ONU.

Agenda oficială include subiecte referitoare la modul de îndeplinire a mandatului României în calitate de membru nepermanent al Consiliului de Securitate, cu accent pe evoluțiile din zonele de criză și pe participarea României la misiuni în sprijinul păcii.

Secretarul de stat Maior va susține, în cadrul Academiei Internaționale de Pace din New York, o prelegere referitoare la dinamicile de securitate din spațiul Mării Negre. De asemenea, domnia sa va conferenția, în fața comunității academice a Universității Columbia, pe tema “Noii aliați și politica de securitate în zona Mării Negre”.

În același context, secretarul de stat Maior efectuează, înaintea deplasării la New York, o vizită oficială în Republica Chile, la invitația omologului său, subsecretarul de război Gabriel Gaspar Tapia, care a vizitat România în anul 2002.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare