Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 27


COMUNICAT


In legatura cu evenimentul aviatic de astazi, 29 ianuarie, produs in zona localitatii Posta Calnau, Biroul de Presa al M.Ap.N. precizeaza:

Echipajul elicopterului a fost compus din doi ofiteri si un maistru militar.

Comandantul echipajului, locotenent-comandorul Dumitrache Danut, in varsta de 43 ani, detinea titlul de pilot clasa I din anul 1993, era casatorit si avea un copil. Ofiterul a absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi de Aviatie “Aurel Vlaicu”, de la Boboc, in anul 1984. Indeplinea functia de comandant de patrula in cadrul Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene si avea la activ aproximativ 1200 ore de zbor.

Copilotul, locotenent-comandor Belu Fanel Viorel, era in varsta de 35 de ani, era casatorit si avea doi copii. A absolvit aceeasi scoala militara in anul 1991, era pilot clasa I din anul 2000, cu aproximativ 1000 ore de zbor la activ. Era incadrat ca navigator la escadrila de elicoptere a scolii.

Maistrul militar principal Plaiasu Constantin, tehnic de bord clasa I din anul 1999, avea 51 de ani, era casatorit si avea doi copii. A absolvit Scoala Militara de Maistri si Subofiteri de Aviatie in anul 1974, avea 4620 ore de zbor si era incadrat pe functia de mecanic de bord.

Elicopterul a fost fabricat in anul 1978, era inmatriculat sub numarul 48 si a totalizat 5246 ore de zbor. In momentul accidentului nu avea la bord armament si munitie.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite condoleante familiilor greu incercate de acest tragic eveniment.

Biroul de Presa al M.Ap.N.Biroul de Presa al M.Ap.N.