Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Lucian Visinescu

 


Comunicat nr. 29


COMUNICAT


Vineri, 30 ianuarie a.c., a avut loc, la sediul Departamentului pentru Armamente, ședința Consiliului Cercetării Științifice pentru Tehnică și Tehnologii Militare, cu următoarea ordine de zi:
- analiza activității de cercetare-dezvoltare desfășurată în anul 2003;
- analiza și avizarea proiectului „Planului sectorial de cercetare-dezvoltare pentru tehnică și tehnologii militare pe anul 2004” finanțat din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Cele două analize se referă la activitățile de cercetare-dezvoltare coordonate de către Direcția Cercetare-Dezvoltare, care se realizează în cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, Academiei Tehnice Militare, în cooperare cu unitățile de cercetare științifică din sectorul industriei de apărare, precum și cu cele aflate în rețeaua națională din învățământul superior civil.

În cadrul „Planului sectorial de cercetare-dezvoltare pentru tehnică și tehnologii militare” sunt incluse, cu prioritate, proiecte și lucrări de cercetare care au la bază cerințele noi emise de categoriile de forțe și de structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

Peste 40% dintre activitățile de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică sunt orientate în sprijinul programelor majore de achiziții ale Ministerului Apărării Naționale.
Rezultatele cercetării sunt, în principal, studii de concept, studii tehnice, proiecte tehnice, documentații constructive și tehnologice, aplicații software, demonstratoare tehnologice, prototipuri și rapoarte de testare și evaluare.

Conținutul „Planului sectorial de cercetare-dezvoltare pentru tehnică și tehnologii militare pe anul 2004” a fost convenit cu reprezentanții categoriilor de forțe și ai structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale și cuprinde, printre altele, lucrări de cercetare-dezvoltare în sprijinul realizării obiectivelor NATO asumate de Ministerul Apărării Naționale, descrise în "Forces Proposals" (Propunerile forțelor) și "Long Term Requirements" (Cerințele pe termen lung).Departamentul pentru Armamente