Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 34


COMUNICAT


La invitația domnului Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Walter Kolbow, secretar de stat parlamentar la Ministerul Federal al Apărării din Germania, va efectua, joi, 5 februarie a.c., o vizită în țara noastră, în fruntea unei delegații militare. În acest context va avea întâlniri oficiale, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu domnul Sorin Encuțescu și cu șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu.

În cadrul discuțiilor se vor aborda teme referitoare la procesul de transformare a NATO, reforma forțelor armate din cele două state, evoluția și stadiul relațiilor militare bilaterale, cooperarea militarilor români și germani pe timpul participării la misiuni internaționale. Se va face, de asemenea, un schimb de experiență privind procesul de armonizare a legislației în perspectiva admiterii României în NATO și a pregătirii pentru integrarea în Uniunea Europeană.
Pe timpul prezenței în România, domnul Kolbow se va întâlni, de asemenea, cu președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Răzvan Ionescu, și cu consilierul prezidențial Cico Dumitrescu.
Biroul de Presa al M.Ap.N.